e
Banner

Etiketler: ahmet hamdi gürdoğan



Trabzon lojistik merkezi tartışmaları büyüyor


Yayın: 22-11-2012
Kategori: Lojistik

Trabzon’un gündemine iki aydan bu yana oturan Trabzon Lojistik Merkezi nereye inşa edileceğine dair şehrin dinamiklerinin bir karara varamaması tartışmanın uzamasına neden oluyor.





Doğu Karadeniz ihracat ve lojistikte hedefi 12’den vuracak



110’dan fazla ülkeye ihracat yapan Doğu Karadeniz, lojistikteki bilgi birikimin ve coğrafi yakınlık potansiyelinin harekete geçirilmesini istiyor. Trabzon’a yapılacak bir lojistik merkez ile kentin Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da tedarik ve aktarma merkezi haline geleceğini ifade eden Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Bu bölgelerden çıkış yapan lojistik sektörünün Doğu Karadeniz üzerinden geçişinin sağlanması halinde Türkiye milyarlarca dolarlık döviz girdisi kazanacaktır” diyor.






Ahmet Hamdi Gürdoğan: Türkiye İpek Yolu’nda hamle yapmalı


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yeniden canlandırılması hedeflenen Tarihi İpek Yolu’nda bypass edilmesi durumunda Türkiye ve Doğu Karadeniz'in, yanı başındaki uluslararası lojistik cazibe ağlarından yoksun kalacağını vurgulayan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bu nedenle Türkiye’nin bölgede yeni derin deniz limanları oluşturmak, Batum demiryoluna bağlantı sağlamak ve Hazar Denizi’nde daha etkin bir sistemin kurulmasını sağlamak için elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.